Nätverk

Vi utför nätverksinstallationer till såväl privatpersoner som företag. Om Du som kund redan har ett nätverk, så uppgraderar vi det vid behov. Felsökning i ett nätverk är ett annat scenario där vi kan komma in i bilden.

Vill Du ha hjälp med din hemsida, skapa eller uppgradera, så ordnar vi kontakt med en som arbetar med detta.

Vi säljer all på marknaden förekommande nätverksutrustning från nätverkskort till servers.

Trådlöst nätverk:
Vi säljer nätverkstillbehör för alla behov. Att bygga ett trådlöst nätverk är inte komplicerat. Allt som behövs är en trådlös router som dirigerar trafiken samt att samtliga datorer i nätverket utrustas med trådlösa nätverkskort för att kunna ta emot signalerna. Är syftet att bygga ett trådlöst nätverk hemma så att man kan ansluta sin bärbara dator var som helst i huset eller i lägenheten är produkter baserade på 802.11b eller 802.11g att rekommendera. Det trådlösa nätet "bör" man dock säkra med lösenord / kryptering.

Lite information:

WEP
WEP står för Wired Equivalent Privacy och är en krypteringsmetod som ingår i standarden IEEE 802.11 (b och a) för trådlösa nät.

WPA
WPA står för Wi-Fi Protected Access, är en förbättring till WEP.

IEEE 802.11b
En standard från arbetsgruppen IEEE 802.11 för trådlösa nät som arbetar med överföringshastigheter upp till 11 Mbps. 802.11b är med sin relativt sett begränsade bandbredd samt låga pris ett utomordentligt bra val för hemmakontoret eller det lilla företaget.

IEEE 802.11g
En standard från arbetsgruppen IEEE 802.11 för trådlösa nät som arbetar med överföringshastigheter upp till 54 Mbps. 802.11g är den senaste standarden och har snabbt blivit en ny populär standard för framförallt små och medelstora företag. Men även avancerade hemanvändare som vill ha högre bandbredd uppskattar produkter som bygger på 802.11g-standarden.

802.11g+
Kallas även för turboläge eller Super G. Överföringshastigheter mellan 100 och 108Mbps.